robenlindajapan.reismee.nl

Vrijdag 15 november reisdag en zaterdag 16 november laatste dagje Tokio

Vrijdagochtend op tijd opgestaan, we gaan weer terug naar Tokio. Na het ontbijt zijn we richting station gelopen alwaar de Airport Expres Bus vertrekt. We liepen de deur uit en het weer was goed, na 5 minuten wandelen begon het wat te druppelen. Dus even doorstappen omdat het misschien harder zou gaan regenen. Gelukkig bleef het bij een enkel spatje onderweg. Bij het station aangekomen stond de bus als klaar, dus instappen en wegwezen. Na een klein uurtje rijden waren we op het vliegveld waar alles lekker doorliep. Mooi op tijd de lucht in en op tijd in Tokio Haneda. Vandaar moesten we door naar het vliegveld Tokio Narita waar we dichtbij ons hotel hebben geboekt. Dit omdat we daar zondag vanaf vertrekken naar huis. Met de Airport Expres toch nog ruim een uur vanwege wat file onderweg. Moe en voldaan van het niets doen kwamen we bij ons hotel aan. Na het inchecken even rustig koffiegedronken en een eettentje opgezocht. Heerlijk Japans Speenvarken gegeten. Na het eten terug en op tijd naar bed.

Zaterdag 16 november

Vandaag onze laatste volle dag in Japan, dus de stad in. Vanaf het vliegveld is dat bijna 2 uur reizen inclusief de wandeling van 2 km vanaf het hotel naar de metro. Onze eerste stop was Akasaka State Guest House. Van het internet geplukt: Gelegen in het hart van Minato City, is dit opmerkelijke bouwwerk niet alleen een architectonisch wonder, maar ook een toegangspoort tot het legendarische verleden van de Japanse keizerlijke familie. De grandeur van de poort, met zijn ingewikkelde ontwerpen en weelderige omgeving, biedt bezoekers een unieke kans om het vakmanschap te waarderen dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven. Terwijl u door de nauwkeurig onderhouden tuinen loopt, wordt u omgeven door de rust van de natuur, een schril contrast met de bruisende stad net buiten de muren.

Een prachtig landhuis waar tegenwoordig belangrijke gasten worden ontvangen zoals Joe Biden, Donald Trump, Chinese ministers, Europese koningshuizen, Duitse regering, enz. Fotograferen mag niet als je binnen in het gebouw bent, ik heb er toch één kunnen maken omdat ik het op dat moment niet wist. De tuinen zijn ook prachtig aangelegd en ook een prachtige fontein ontbreekt niet. Een bezoek waardig.

Omdat we inmiddels trek hadden gekregen besloten we al lopend naar onze volgende bestemming een restaurantje te bezoeken voor een lunch. Nou hoef je in Tokio nooit ver te zoeken, dus we zaten al snel aan een lekker broodje eisalade met een kop thee en café latte. Na de lunch zijn we doorgewandeld naar Shinjuku Gyoen National Garden. Dit is een park midden in Tokio en een oase van rust, tenminste als je alle toeristen die daar lopen wegdenkt. Er staat ook een plantenkas met de meest mooie tropische planten. Een enkele staat in bloei maar voor de meeste bloemen moet je in het voorjaar komen. Op het gras in het park nog even van onze rust genoten alvorens we weer op pad zijn gegaan.

Met de metro (Tokio is enorm groot) zijn we naar de wijk Harajuku gegaan. Erg leuk om door de straatjes daar te slenteren, dit met nog heel veel meer toeristen. Van internet geplukt: Takeshita-dori is een levendige winkelstraat in de wijk Harajuku wat bekend staat om de hippe mode, kleurrijke winkels en unieke eettentjes. Dit is de plek om de typische Harajuku-stijl te zien waar niks te gek is en alles mag. Overal zie je jonge mensen in extravagante outfits. Proef een gigantische regenboog suikerspin of geniet van een crêpe gevuld met vers fruit en slagroom. Ook staat deze wijk bekend om de thema cafe’s waarbij je met honden en capibara’s kunt knuffelen. In het eerste opzicht kan het idee je misschien aanspreken maar probeer er liever wat langer over na te denken of dit de manier is hoe je met dieren om wilt gaan. Takeshita-dori is een ietwat bijzondere en gekke ervaring in een van de meest iconische buurten van Tokyo en iets wat je niet mag missen!

In de wijk lekker koffie gedronken in een klein cafeetje wat echt in deze buurt past.

Uiteindelijk zijn we op het eind van de middag, wederom met de metro, naar het Skytree Market gegaan. Daar aangekomen was het al donker en dat is erg leuk omdat de straat en omgeving daar verlicht is met meer dan 500.000 ledlichtjes. Ook staat er een grote kerstboom, dus erg leuk om wat tijd door te brengen. Daarna naar boven op de 4e etage naar de Tokio kerstmarkt. Buiten dat dit op hoogte ligt verschilt het niet zoveel met Duitse kerstmarkten. Ook hier hebben we ons uitstekend vermaakt.

Omdat het inmiddels ruim etenstijd was hebben nog maar weer eens een restaurantje opgezocht en lekker gegeten. Na het eten weer met de metro en lopen naar het hotel. Wij vonden dit een passend afscheid van Tokio en Japan.

Nawoord

Wat heeft Japan ons verrast, met niets te vergelijken met waar we al zijn geweest. Lieve behulpzame mensen die geen of amper Engels spreken. Verrassend lekker eten, elke lunch en diner heeft onze smaakpapillen versteld doen staan, wat kunnen ze hier lekker koken. Wat kan je hier makkelijk met openbaar vervoer het land doorreizen, bus, metro, trein en vliegtuig. Allemaal comfortabel en goedkoop. Werkelijk niks is ons tegengevallen en komen hier zeker terug, we hebben elke dag keuzes moeten maken en dingen daardoor niet kunnen zien. Als favoriet hebben we allebei Tokio gekozen, een wereldstad die zijn weerga niet kent, fantastisch.

Tenslotte rest mij nog de lezers te bedanken voor het volgen van dit blog en de reacties die deze ene gene heeft gegeven. Wij vliegen morgen naar Shanghai en maandag weer naar huis.

Groetjes, Rob en Linda

Corrie

Dank je wel voor de verhalen en foto’s. Het is leuk zo’n met jullie mee te reizen. Goede reis naar huis!!

Ton

Leuke en mooie invulling van de tijd in Tokio. Inderdaad een mooi land met aardige vriendelijke mensen. Veel te kort om alles te zien en logisch om nog eens terug te gaan. Bedankt voor jullie verslagen. Zeer gepassioneerd, maar ook emotioneel en komisch. Schittetend. Goede reis terug en tot in Holland. Op naar de volgende prachtige reis.

Carla

Genoten van de verhalen en prachtige foto’s.
Wens jullie een goeie reis terug naar het kikkerlandje.

Bokito

Weer een aanstekelijk reisverhaal! Het maakt hongerig in vele opzichten. Super dat jullie beiden dit met ons deelden!

Als smakelijk toetje straks toch nog een hapje Shanghai!