robenlindajapan.reismee.nl

Dinsdag 12 november, reisdag van Kyoto naar Hiroshima

Vandaag lekker uitgeslapen tot 8.00 uur, rustig gedoucht en ontbijt gegeten. Rond 10.00 uur zijn we naar het metrostation gelopen wat op 350 meter afstand ligt. Vandaaruit is het 2 stations naar Kyoto Station, alwaar de Shinkansen vertrekt naar Hiroshima. Het station is enorm groot maar door de juiste borden te volgen kwamen we ruim op tijd aan op het perron waar de Shinkansen vandaan vertrekt. De Shinkansen (vrij vertaald “nieuwe hoofdlijn”) is de zogenaamde bullet train welke de grote steden in Japan verbindt. De trein heeft een maximale snelheid van ruim 300 kilometer per uur en heeft een “eigen” netwerk van spoorrails.

Omdat we ruim op tijd op het perron waren konden we genieten van een prachtig schouwspel van deze treinen. Er waren 4 perrons waar deze treinen aankomen c.q. vertrekken. Om de paar minuten komt er zo’n trein aan en vertrekt na2 minuten richting eindbestemming. De perronchef ontvangt de trein en maakt bij elk signaal wat hij afgeeft een aantal bewegingen in de richting waarin hij kijkt. En hij kijkt ontzettend veel on zich heen, dus zeer vermakelijk.

Om 11.00 uur kwam onze trein aan op het perron en om exact 11.02 uur vertrokken we naar Hiroshima. Onderweg 4 stops te maken en dan onze bestemming. We gaan bijna 400 kilometer in 1 uur 40 afleggen. Het comfort in de trein is fantastisch, ruime zitplaatsen en de rugleuning kan enorm ver achterover. Onderweg schiet het landschap in hoog tempo aan ons voorbij. Ik heb bij een stop de route naar Hiroshima in google maps gezet om te kijken wat de werkelijke snelheid is onderweg. Het hoogst waargenomen was 305 km/uur. Om exact 11.42 uur kwamen we volgens schema aan in Hiroshima, de Japanse Railway staat bekend dat ze zeer punctueel zijn.

Na een korte wandeling naar onze Airbnb kwamen we een leuk eettentje tegen die langs de rivier ligt. Omdat het lunchtijd was hebben we daar lekker gegeten. Vandaar het laatste stukje naar het appartement gewandeld en ingecheckt. We zitten in een nieuw appartement met een aparte slaapkamer waarin 2 bedden van 1,40 meter breed staan. Aparte woonkamer met keuken, een badkamer en uiteraard een verwen toilet.

Na het uitpakken en bijkomen de buurt verkend, lekker gegeten en een rustige avond gehad. Op tijd naar bed, want morgen weer een dagexcursie op het programma. Door al het reizen en indrukken moet je af en toe je rust nemen.

Ton

Schitterende belevenis met die bullet train zo te horen. Welkom in Hiroshima. Groot gelijk dat jullie ook je rust ff pakken. Welterusten en op naar een nieuwe dag met weer heel veel moois.